Avrupa Birliği tarafından
finanse edilmektedir

Bu web sitesi, Avrupa Birliği’nin maddi desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir. İçerik tamamıyla Goethe-Institut Istanbul sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.

ATÖLYE #9 - 10
24 - 30 HAZİRAN 2024
Eşikte Birlikte II: Sanatçılar, Küratörler

İkinci Eşikte Birlikte Atölyesi, CultureCIVIC, İstasyon: Nesin Köyleri Derneği ve SAHA işbirliğiyle Şirince’deki Nesin Sanat Köyü’nün ev sahipliğinde gerçekleşecek. Program, bir ortak üretim alanı oluşturmayı, sürdürülebilir ilişkiler için iletişim olanakları açmayı ve alandaki meseleleri beraberce tartışmayı amaçlıyor.

ATÖLYE #8
20 - 21 Nisan 2024
Neyi, Nasıl, Kime?
Kültür-Sanat İletişiminde Metin Yazımı

Bu atölye ile katılımcıların fikirleri yazıya aktarma becerilerinin geliştirilmesi, yazıda eşitlik ve kapsayıcılık konusundaki farkındalıklarının yükselmesi, metinlere eleştirel bakış kapasitesinin artması ve kültür alanında metin yazarken farklı okuyucu kitlelerini gözetmek konusundaki yetkinliklerinin desteklenmesi hedefleniyor.

ATÖLYE #7
2, 3 MART 2024
yaşanabilir dünya için açık uçlu toplaşmalar
tiyatro ve performans çalışmaları atölyesi

İçerik tasarımı ve yürütücülüğünü Eylem Ejder’in üstlendiği, Mardin'de gerçekleşek atölye Mardin, Diyarbakır, Batman illerinden gelecek başvurulara açıktır.

ATÖLYE #5-6
17 - 23 TEMMUZ 2023
Eşikte Birlikte: Sanatçılar Küratörler

Hem küratöryel, hem sanatsal meselelerin tartışıldığı, sanatçıların ve küratörlerin bir arada atölyelere katıldığı yoğun bir çalışma programı

ATÖLYE #4
Depremden Etkilenen Çocuklar İçin Uygulamalı Kültür Sanat Çalışmaları Atölyesi

Dr. Udo Bär

6 - 7 TEMMUZ 2023
ATÖLYE #3
Kültür: Nasıl Çalışır? Nasıl Çalışılır? Atölyesi

İçerik tasarımı akademisyen ve araştırmacı Ayça İnce ile işbirliği içinde gerçekleştirilen Kültür: Nasıl Çalışır? Nasıl Çalışılır? Atölyesi, kültürün gündelik hayatın içinde yer bulan popüler, yüksek, alt vb. anlamlarına ve disiplinler arası veya üstü incelemelere odaklandı.

Sunumların kayıtları yayında!

19, 20, 26 MART 2022
ATÖLYE #2
İzleme ve Değerlendirme Atölyesi

Yürütücülüğünü ve içerik tasarımını Başak Tuğsavul ve Musa Çopur’un üstlendiği İzleme ve Değerlendirme Atölyesi’nde, proje izleme, gösterge belirleme, veri toplama, değerlendirme, raporlama gibi başlıklar ele alındı. Atölye aracılığıyla sanatçıların, kültür sanat girişimlerinin ve sivil toplum örgütlerinin izleme ve değerlendirme konusunda teknik bilgi ve becerilerinin arttırılması hedeflendi.

5, 6 MART 2022
ATÖLYE #11 - 12
20 - 23 EYLÜL 2024
Hafızayı Açmak: Görüntü, Kayıt ve Arşiv

Görüntü, kayıt ve arşivin etiği ve politikası ekseninde tasarlanan bu atölye, toplumsal hafıza ve görsel sanatlar ilişkisi, eleştirel arşivcilik, arşivin yaratıcı kullanımı, sivil toplum ve sanatın kesişiminde toplumsal hafıza gibi konulara odaklanıyor.

son başvuru tarihi
5 EYLÜL 2024, 18.00
ATÖLYE #1
Kültür: Kimin? Nasıl? Neyle?

Atölye kapsamında, Ayfer Bartu Candan, Levent Soysal ve Merve Bedir birer sunum gerçekleştirdi ve katılımcıların sorularını yanıtladı. Aylin Vartanyan tüm güne yayılan uygulamalı bir çalışma yürüttü.

Sunumların tamamının kayıtlarına ve üç gün süren atölyeden kesitlerin yer aldığı 72 dakikalık bir özet videoya buradan ulaşabilirsiniz.

29, 30 OCAK, 5 ŞUBAT 2022

Öğrenme Alanı Giriş

Lütfen kayıt olurken kullandığınız e-posta adresinizi ve
CultureCIVIC Öğrenme Alanı şifrenizi giriniz.

Geri Dön