Hafızayı Açmak:
Görüntü, Kayıt ve Arşiv
CultureCIVIC: Kapasite Geliştirme Programı kapsamında Hafızayı Açmak: Görüntü, Kayıt ve Arşiv başlıklı atölye 20 – 23 Eylül 2024 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek.
Sanatsal ifade özgürlüğü ve sansür alanlarına odaklanan ‘Altyazı Fasikül’ün Danışma Kurulu üyesi, sinema yazarı Senem Aytaç’ın yürüteceği dört günlük atölye programı kapsamında alanında uzman akademisyen, sanatçı ve araştırmacılar farklı başlık ve formatlarda oturumlar gerçekleştirecek.
Görüntü, kayıt ve arşivin etiği ve politikası ekseninde tasarlanan bu atölye, toplumsal hafıza ve görsel sanatlar ilişkisi, eleştirel arşivcilik, arşivin yaratıcı kullanımı, sivil toplum ve sanatın kesişiminde toplumsal hafıza gibi konulara odaklanıyor.
Bakışın etik ve politikasından başlayarak, kolektif hafızanın ve arşivin eleştirel ve yaratıcı kullanımlarına uzanılacak ve hafızanın güncel sanatla kesişimindeki farklı örneklere yer verilecek. Atölye programı kapsamında film gösterimlerinin ve sanatçı konuşmalarının yanı sıra fotoğraflara nakış işlenecek bir el işi atölyesi de gerçekleştirilecek.
Atölye sonucunda, katılımcıların görüntü, kayıt ve arşiv konularında eleştirel ve yaratıcı bir bakış açısı geliştirmeleri hedefleniyor.
Başvurularınızı 5 Eylül 2024 Perşembe günü saat 18.00'e kadar yapabilirsiniz. Başvuru sonuçları 11 Eylül 2024 Çarşamba günü e-posta yoluyla bildirilecektir.
Kimler başvurabilir?
Bu atölye görüntü, belgeleme, hafıza ve arşiv alanlarında üreten, çalışan kişi ve kurumların katılımına açıktır.
Başvuru sahiplerinin Türkiye’de ikamet ediyor, üretimlerini Türkiye’de gerçekleştiriyor, görüntü, belgeleme, hafıza ve arşiv alanlarında çalışıyor ya da üretiyor (film, belgesel, video, fotoğraf vb.) olmaları ve belirlenen tarihlerdeki atölyelerin tamamına katılım sağlayabilecek durumda olmaları gerekmektedir.
Atölye kontenjanı 25 kişidir. Şehir dışından katılacak katılımcıların ulaşım ve konaklama masrafları CultureCIVIC tarafından karşılanacaktır. Değerlendirme sürecinde coğrafi çeşitlilik, çalışma alanı, kapasite geliştirme ihtiyaçları, yaş ve cinsiyet kriterleri gözetilecektir.